header_overons

Consulentes

Truus van der Goot

Na het behalen van mijn HBO-V diploma in 1993 heb ik tot 2001 als wijkverpleegkundige bij Thuiszorg de Friese Wouden gewerkt. In 2001 kreeg ik de kans om in het Antonius ziekenhuis te komen werken als verpleegkundig consulent voor kinderen met astma. Hiervoor heb ik de opleiding kinderlongverpleegkundige gevolgd en behaald. Samen met de kinderartsen van de astmapoli heb ik in 2010 de astmapoli opgezet om te komen tot een zo goed mogelijke begeleiding van kinderen met luchtwegklachten. Drie dagen in de week kunnen kinderen en hun ouders/verzorgers bij mij terecht voor begeleiding en inhalatie-instructie. Inhaleren is moeilijk, maar goed inhaleren kun je leren! Het doel van mijn spreekuur is dat de inhalatiemedicatie thuis goed en op de juiste wijze wordt gebruikt.

Aandachtsgebieden: Astma

 

Ina Harding

Na het afronden van de HBO-V opleiding ben ik 6 jaar werkzaam geweest in het UMCG. Ik heb daar op de kinderoncologieafdeling gewerkt. Sinds 1999 ben ik werkzaam in het Antonius ziekenhuis. Ik ben begonnen als kinderverpleegkundige en heb met veel plezier op de kinderafdeling gewerkt. In 2006 werd de Plaspoli opgericht en kreeg ik de mogelijkheid deze poli mee op te zetten samen met kinderarts Amerins van der Vlugt. Inmiddels heb ik de opleiding tot urotherapeut afgerond en zijn we volop in beweging met de Plaspoli. De begeleiding van kinderen met incontinentieproblemen is heel divers en het opstellen van een individueel behandelplan is elke keer weer een uitdaging.

Aandachtsgebieden: Plasproblemen

 

Ineke Kruizenga

Ik werk als diabetesverpleegkundige voor kinderen en jeugd op de polikliniek kindergeneeskunde van het Antonius Ziekenhuis. Inmiddels heb ik 10 jaar ervaring in de diabeteszorg voor kinderen. Vanaf 2004 werk ik met veel plezier op de polikliniek kindergeneeskunde van het Antonius Ziekenhuis. Als diabetesverpleegkundige voor kinderen en jeugd ben ik gespecialiseerd in het geven van voorlichting over diabetes, het spuiten van insuline, het gebruik van de insulinepomp en sensoren en het controleren van de bloedglucose. Ouders en jeugd kan ik informeren over de invloed van diabetes in het dagelijks leven zoals bijvoorbeeld tijdens school, sport, logeren en feestjes enz. Daarnaast heb ik een ondersteunende rol bij het leerproces dat nodig is voor het bereiken van een goede diabetesregulatie, waarbij rekening gehouden wordt met de gewoontes van het kind en gezin.

Aandachtsgebieden: Diabetes

 

Esther Schirm

Na het behalen van mijn HBO-V diploma in 1988 ben ik 11 jaar werkzaam geweest in de Beatrix Kinderkliniek van het UMCG. Hier specialiseerde ik mij verder als kinderverpleegkundige in de kinderoncologie. Sinds 1999 werk ik met veel plezier op de kinderafdeling van het Antonius Ziekenhuis. Door mijn eigen ervaringen als moeder van kinderen met eczeem en voedselallergie ben ik mij verder gaan verdiepen in deze onderwerpen. Op de kinderafdeling houd ik mij onder andere bezig met het afnemen van voedselprovocatietesten (test waarbij een reactie op voedsel uitgelokt wordt). In 2007 heb ik samen met kinderarts Hanneke Rijk het kindereczeemspreekuur opgezet en werk ik ook op de kinderpolikliniek als eczeemconsulente. Tijdens dit spreekuur geef ik ouders en kind voorlichting en praktische adviezen bij de behandeling van eczeem en jeuk. Ons doel is dat ouders en kind zelf leren het eczeem goed en verantwoord te behandelen.

Aandachtsgebieden: Eczeem

 

Contact