header_overons

Kinderartsen

Riekje Keijzer

Ik ben sinds mei 1993 werkzaam in het Antonius Ziekenhuis. Een werkplek die ik bewust heb gekozen. In een kleiner ziekenhuis is het voor mij prettig werken vanwege de korte lijnen. Ik ben werkzaam als algemeen kinderarts, maar ben ook een van de twee kinderartsen die zich bezighouden met de astmapoli. Daarnaast vind ik cardiologie (hartaandoeningen) en infectieziekten ook leuk. Voor wie wel eens in mijn spreekkamer is geweest is het geen verassing dat ik veel heb met Afrika. Naast mooie reizen maken daar heb ik, samen met 2 vrienden, een stichting die probeert kinderen in Malawi te steunen met name qua scholing en gezondheid (zie de link hiernaast voor de website). Verder vermaak ik mij in mijn vrije tijd met theaterbezoek, lezen en mijn 3 achterneefjes en –nichtjes verwennen.

Aandachtsgebieden: Astma

 

Hanneke Rijk-van Gent

Ik ben sinds 2001 kinderarts in het Antonius Ziekenhuis. Ik ben op opgegroeid in Friesland en ben geneeskunde gaan studeren in Groningen. Mijn opleiding tot kinderarts deed ik in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht en Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Ik ben de afeglopen tijd betrokken geweest bij de landelijke richtlijn over huidafwijkingen bij kinderen en bij de landelijke richtlijn congenitale naevi (aangeboren huidvlekken). Mijn vrije tijd breng ik meestal met mijn gezin op het water door.

Aandachtsgebieden: Eczeem / Ontwikkelingsstoornissen / Obesitas

 

Lotte Tibosch

Ik heb in Leuven (België) geneeskunde gestudeerd en daarna de opleiding tot kinderarts in Zwolle en het UMCG in Groningen gevolgd. De laatste maanden van mijn opleiding heb ik mij verdiept in de kindercardiologie. In 2002 ben ik als kinderarts aan de slag gegaan in Sneek. Sinds 2005 doe ik met veel plezier 1 keer per maand poli op Terschelling. Daarnaast ben ik afgelopen jaren betrokken geweest bij het opzetten van de astmapoli, poeppoli en kindercardiologische poli. Als Brabantse woon ik al jaren met veel plezier in Friesland en spreek een (klein) beetje Frysk, maar dan met zachte g! Duiken tussen tropische vissen is één van mijn hobbies.

Aandachtsgebieden: Astma / Cardiologie (hartaandoeningen) / Poeppoli

 

Amerins van der Vlugt

Ik ben in Leek (Westerkwartier) geboren en ben in 1983 begonnen met de studie geneeskunde in Groningen. Tijdens mijn opleiding tot kinderarts heb ik gewerkt in het UMCG in Groningen en in Zwolle, de Isala klinieken. In 1997 heb ik mijn opleiding tot kinderarts afgerond en ben ik tot mijn vertrek naar Sneek werkzaam geweest in het UMCG op de afdeling kindernierziektes. Sinds mei 2002 werk ik in het Antonius ziekenhuis en ben ik met echtgenoot en kinderen in Sneek gaan wonen. Ik vind het Antonius ziekenhuis een heel plezierig ziekenhuis om in te werken, er heerst een open en vriendelijke sfeer onder de medewerkers en er is veel aandacht voor het zieke kind en zijn of haar ouders. Ik woon met heel veel plezier in Sneek en geniet van de Friese provincie met veel water, groen en ruimte .

Aandachtsgebieden: Plas- en nierproblemen / Diabetes / POP poli

 

Contact
Riekjes stichting
Geef uw mening
Zorgkaart