header_overons

Pedagogisch medewerkers

Hendrikje van der Mark

Ik ben sinds 1991 werkzaam op de kinderafdeling als pedagogisch medewerker. Ik ondersteun kind en ouders tijdens de ziekenhuisopname, dit werk doe ik met veel plezier. Ook ben ik video-interactiebegeleider voor poliklinische kinderen of kinderen die zijn opgenomen. Sinds een aantal jaren ben ik werkzaam op de poeppoli. Hierbij kijken we samen met kind en ouders naar een oplossing voor het poepprobleem. Luisteren naar kind en ouders en daarbij aansluiten is hierbij het sleutelwoord. Door deze zorg op maat komen we vaak tot mooie resultaten.

Aandachtsgebieden: VIB / poeppoli

 

Sanne van der Weide

Sinds 2006 ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker op de kinderafdeling. Een geweldige baan, met grote afwisseling, die ik iedere werkdag met plezier invul. Het ene moment mag ik een baby troosten, terwijl ik het volgende moment in een open gesprek ben met een tiener. Samen met ouders kijk ik graag naar de begeleiding van hun kind tijdens de opname, een ongewone situatie voor het kind. Wat heeft hun kind nodig om de opname zo prettig mogelijk te maken, hoe bieden we ruimte voor de emoties die hierbij een rol spelen en wat hebben ouders en kind van ons nodig daarin? Voor het ene kind is dit het uitspelen van situaties, terwijl een ander kind even ontspannen wil knutselen. Op de kinderafdeling kan heel veel, dus als je op de kinderafdeling komt, maken we er met zijn allen wat gezelligs van!

 

Nynke van der Werf-Westra

Na mijn opleiding sociaal pedagogische hulpverlening in Leeuwarden ben ik in 1984 begonnen als pedagogisch medewerker op de kinderafdeling van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Daarnaast heb ik een opleiding als video-interactiebegeleider (VIB) gevolgd. Ik ben werkzaam op de kinderafdeling waarbij ik kinderen en hun ouders tijdens hun ziekenhuisopname begeleid en ondersteun. Ook ben ik werkzaam op de poeppoli waarbij ik op speelse wijze met kind en ouders op zoek ga naar een oplossing voor het poepprobleem.

Aandachtsgebieden: VIB / Poeppoli

 

Dieuwke van Hijum

Hoi! Ik ben Dieuwke. Na mijn studie Pedagogiek ben ik in 2005 begonnen als pedagogisch medewerker op de kinderafdeling in Sneek. Het werk van de pedagogisch medewerker op de afdeling is een prachtige en afwisselende baan die ik met plezier doe. Het ene moment vraagt een ‘eigenwijze’ peuter mijn aandacht en een ander moment heeft de voorbereiding en begeleiding van een tiener voor een operatie mijn prioriteit. Het doel van mijn werk is dat elk kind en ouder gesteund en begrepen worden tijdens hun ziekenhuisopname, dat kan spelenderwijs met gerichte informatie en/of adviezen of alleen door een luisterend oor. Naast het werk op de kinderafdeling ben ik ook werkzaam op de poeppoli. Samen met kind en ouders ga ik op ontdekkingstocht voor oplossingen voor dit vervelende probleem. Ook ben ik bezig om dit jaar de opleiding Video Interactie Begeleiding (VIB) te behalen.

 

Contact